Sklep Zielarski online - Wysokiej jakości zioła i suplementy
Do herbaty
29 produktówPASIEKA ŁYSOŃ Miód z maliną 370g
FitCukier kwiatowo-ziołowy 100g (200 porcji) Unipharm
Dzbanek do parzenia herbaty z filiżanką z motywem ptaszków
FitCukier fiołkowy 100g (200 porcji) Unipharm
SWEET Termos do kawy i herbaty 380ml
Termos do kawy i herbaty 500 ml z 3 kubkami
ACEROLA I CZARNA PORZECZKA Pasteryzowany syrop 300ml EkaMedica
ZESTAW 2 filiżanek z talerzykami CARMANI
ZESTAW 2 kubków William Morris Design 300ml Lesser & Pavey
DZBANEK Z FILIŻANKĄ z motywem C. Moneta
Filiżanka Big Vanessa z motywem z van Gogha 340ml CARMANI
Filiżanka ze spodkiem Kwiaty baroku 250ml CARMANI
Kubek z zaparzaczem 300ml CARMANI
Czy STEWIA jest zdrowsza od cukru?
Stewia (Stevia rebaudiana)- co to za zioło?
Stevia rebaudiana Bertoni jest botaniczną nazwą stewii, należącej do rodziny roślin astrowatych. Spośród ponad 230 gatunków stewii, tylko ten jeden jest powszechnie uprawiany i stosowany do słodzenia potraw ze względu na dużą zawartość glikozydów stewiolowych. Dorosła roślina dorasta do 1 metra wysokości, posiada małe, eliptyczne liście o długości około 3-4 cm, kwiaty białe, skupione w koszyczki. Stewia pochodzi z Paragwaju i Brazylii, gdzie jest określana jako „słodkie zioło Paragwaju”. Indianie Guarani używają tego zioła od ponad 1500 lat w celu obniżenia ciśnienia krwi, łagodzenia dolegliwości trawiennych m.in. zgagi, leczenia dolegliwości skórnych i przyspieszania gojenia się ran. Obecnie praktycznie cały świat ceni tą roślinę jako źródło naturalnej substancji słodzącej normalizującej poziom cukru we krwi, bez żadnych skutków ubocznych. Posiada bardzo niską kaloryczność, zerowy indeks glikemiczny, nie ulega fermentacji, bardzo dobrze rozpuszcza się w wodzie, jest stabilna w temp. 200ºC i szerokim zakresie pH (pH3-9).
Przeczytaj na naszym bloguJeśli masz pytania napisz lub zadzwoń!
Nasi eksperci są do Twojej dyspozycji od poniedziałku do piątku od 10:00 do 18:00